USEIN KYSYTTYÄ

Entä jos en ehdi noutaa autoa parkista ennen sulkemisaikaa, klo 22

Pysäköidyn ajoneuvon voi ajaa ulos Toriparkista ympäri vuorokauden.

 

Mahtuuko Toriparkkiin matkailuautolla?

Yläkannen korkeus on 2,4 metriä ja alakannen 2,2 metriä., joten useimmat matkailuautot eivät mahdu Toriparkkiin. Korkeiden ajoneuvojen ja katolla olevien telineiden kanssa kannattaa aina olla varovainen.

 

Mihin Toriparkista pääsee poistumaan jalan?

Parkkihallista johtaa useita poistumisreittejä ylös kaupungille:
• A-käytävä johtaa toripaviljonkiin torin laidalle
• B- ja C- käytävistä pääsee torin Maaherrankadun puoleiselle puolelle
• tunneleita pitkin pääsee kauppakeskus Akseliin ja kauppakeskus Stellaan.

 

Tahtoisin tuoda autoni Toriparkkiin yöllä. Onnistuuko?

Kyllä onnistuu. Voit tuoda autosi parkkihalliin myös yökaikaan.
Nosto-oven ollessa kiinni, aja vain lähemmäs ovia. Liikkeentunnistin tunnistaa auton lähestymisen. Ongelmatilanteissa ota yhteyttä valvomoon (24/7) numerossa 03 387 8222.

 

Missä voin ladata sähköautoni akun?

Mikkelin Toriparkissa on keskinopeat latauspisteet. Kaikki kolme pistettä ovat omilla kolmevaiheisilla, 3x63A sulakkeen syöttöjen perässä. Parhaiten lataus onnistuu Mennekes-liittimellisellä latausjohdolla, Chuko ei mahdollista niin nopeaa latausta. Kaikki kolme asemaa ovat Enston valmistamia ja maksuautomaatti Finnparkin. Automaatti sijaitsee lataustolppien viereisessä sisäänkäynnissä saman tason tuulikaapissa. Meiltä löytyy myös joitakin latauskaapeleita, mikäli oma olisi jäänyt pois matkasta. Latausmaksu on 5 euroa/kerta.

Kuinka toimia hätätilanteessa, esim. tulipalon tai sähkökatkon aikana?

Mahdollinen onnettomuus käynnistää nauhoitteen, joka ohjeistaa asiakkaita suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. Kaikkien on poistuttava paikalta jalan, jotta pelastusviranomaiset voivat toimia suunnitellusti.

 

Mihin perustuu se, että puomi aukeaa automaattisesti?

Toriparkin katossa sijaitseva kamera kuvaa auton rekisterikilven siinä vaiheessa kun asiakas ajaa sisään. Kun autolla poistutaan hallista, kamera ottaa jälleen kuvan rekisterikilvestä, ja osaa yhdistää maksetun pysäköinnin ja auton toisiinsa. Puomi nousee ja matka voi jatkua. Mikäli rekisteritiedot eivät ole tallentuneet järjestelmään sisääntullessa, ota yhteyttä valvomoon (24/7) puomin puhelunäppäimellä

 

Varsinkin talvella rekisterikilpi on usein lumen peitossa. Kuinka automatiikka toimii tässä tapauksessa?

Rekisterikilven tunnistaminen ei onnistu likaisesta tai peitossa olevasta kilvestä. Tällöin puomin saa auki ottamalla yhteyttä valvomoon (24/7) puomin puhelinnäppäimellä.

 

Saako parkkihallissa tupakoida?

Mikkelin Toriparkin hallissa tupakointi on kielletty.

 

Voinko lämmittää autoani Webasto-lämmittimellä?

Webaston käyttö on kielletty. Parkkitiloissa on jatkuva monoksidimittaus, ja lämmittimen käyttö aiheuttaa pakokaasumitoituksen ylityksen.

 

Voiko Toriparkkiin tuoda peräkärryn?

Peräkärryn kanssa pysäköinti ei ole suotavaa. Puomilla oleva automatiikka ei välttämättä pysty tunnistamaan peräkärryä, vaan saattaa laskea puomin liian aikaisin. Jos välttämättä kuitenkin tahdot pysäköidä peräkärryn kanssa, ota ensin yhteyttä Mikkelin Vartiointikeskukseen, joka avustaa pysäköinnissä.